Let op, er zijn binnen verschillende zorgverzekeraars opnieuw wijzigingen doorgevoerd t.a.v. gezamenlijke inkoop en onderliggende labels, waardoor er ook wijzigingen zijn in de contractering van de praktijk met zorgverzekeraars t.o.v. voorgaande jaren.

Voor Jongvolwassenen geldt in 2022 dat met de volgende zorgverzekeraars een contract is gesloten:

Zorg en Zekerheid, ASR (inclusief Ditzo), DSW Zorgverzekeraar (inclusief Stad Holland Zorgverzekeraar en InTwente Zorgverzekeraar) en Menzis (inclusief Anderzorg). Wanneer u bij deze zorgverzekeraars bent verzekerd krijgt u de zorg volledig vergoed. Wilt u zich hier niet verzekeren, maar wel de volledige zorg vergoed krijgen, dan is het aan te raden om elders een restitutiepolis af te sluiten. Let wel goed op dat het een volledige restitutiepolis betreft. Informeer bij uw zorgverzekeraar. U bent zelf verantwoordelijk voor het betalen van de geleverde zorg.

LET OP: De praktijk heeft géén contract meer met ONVZ Zorgverzekeraar.

Wat blijft is dat los van waar u verzekerd bent, bepaalde diagnoses zijn uitgesloten van vergoeding (o.a. aanpassingsstoornissen, specifieke fobieën, relatieproblemen). En dat eerst het eigen risico door de zorgverzekeraar wordt verrekend (385 euro in 2022).

LET OP: voor volwassenen wordt vanaf 2022 het zorgprestatiemodel ingevoerd. Dit heeft o.a. effect op uw eigen risico. Meer informatie is de vinden bij mijn beroepsorganisatie de LVVP, via de volgende link.

https://lvvp.info/voor-clienten/zorgprestatiemodel-wat-verandert-voor-patienten/